Ontdek het hartverwarmende verhaal van Eefje, onze zorgspecialist en locatieverantwoordelijke bij de Ringoven. Lees hoe zij elke dag een betekenisvolle werkomgeving creëert voor onze deelnemers en hoe ze de perfecte balans vindt tussen zorg en horeca. Ontdek haar passie, de uitdagingen waar ze voor staat en de voldoening die ze haalt uit het werken met een diverse doelgroep. Klaar om geïnspireerd te worden?

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Elke werkdag bij de Ringoven is weer anders. Horeca blijft natuurlijk onvoorspelbaar; de ene dag is het hartstikke druk, de andere dag is het rustig. Maar over het algemeen beginnen we ’s morgens met een stukje schoonmaak. We stofzuigen en dweilen het restaurant, maken de toiletten schoon, hangen de schone was op, poetsen de tafels en in de zomer zetten we het terras klaar voor gebruik. Hierna doen we een kwartiertje koffiedrinken met alle deelnemers en medewerkers. Hierbij spreken we de dag door. De taakverdeling wordt gemaakt, de pauzetijden worden besproken en er is tijd voor een gezellig praatje onderling.
Zodra het restaurant opengaat dan draaien we samen met de deelnemers de horeca. Alle taken die hierbij horen worden gedaan: keukendienst, bardienst, bediening en afwas. Tijdens de dag worden de deelnemers begeleid bij hun werkzaamheden en kunnen ze ons om hulp vragen waar nodig.

Wat is je rol?
Ik ben zorgspecialist en locatieverantwoordelijke bij de Ringoven. Ik begeleid de deelnemers bij hun dagbesteding en doe alles wat daarbij hoort. Denk hierbij aan het maken van een takenlijst, het bijhouden van persoonlijke plannen en het contact met de ouders/begeleiding onderhouden. Ook tijdens de werkzaamheden zorg ik samen met mijn collega’s dat alles goed verloopt en dat onze deelnemers bezig blijven en een zinvolle dag invulling hebben. 
Daarnaast doe ik natuurlijk ook gewoon alle ‘normale’ horecataken. Ik sta in de keuken, draai de bardienst, help in de bediening en ik doe de afwas. 
Als locatieverantwoordelijke zorg ik ook voor het maken van planningen, het maken van offertes, bijwonen van overleggen, enz. Dit maakt mijn werk erg afwisselend en zinvol!

Wat gaat er goed? Wat levert het je op?
Het werken met de doelgroep die we dagbesteding bieden gaat goed. Ik heb de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening gedaan en daarna 10 jaar als woonbegeleider gewerkt bij mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Ondertussen ben ik al ruim 6 jaar werkzaam binnen Rendiz dus de werkervaring is er wel. Ik krijg er veel voldoening van als de deelnemers hier komen en een leuke/zinvolle daginvulling hebben gehad. Ook vind ik het erg waardevol om hun nieuwe dingen te leren. 

Waar liggen nog uitdagen?
Binnen de Ringoven werken we met een zeer diverse doelgroep. Zowel dagbesteding als werkervaringstrajecten werken hier samen met elkaar. Dit zorgt ook wel af en toe voor uitdagingen om al deze diverse mensen met elkaar te kunnen laten samenwerken. Het is dan ook wel eens lastig om iedereen aan het werk te houden en tevreden te houden. Hier ligt nog wel een uitdaging.

Hoe ervaar je het werken met de doelgroep?
Het werken met de doelgroep vind ik echt super. Dit is natuurlijk ook wel passend bij de opleiding die ik gedaan heb. De combinatie van zorg met horeca vind ik echt heel erg leuk. 

Wat is jouw werkgeluk?
Het zorgen voor een goed draaiende horecagelegenheid en ondertussen zorgen voor een zinvolle dag invulling voor onze deelnemers. Als dit allemaal tegelijk goed gaat dan heb ik echt een top dag gehad! Daarnaast spreekt de afwisseling me erg aan en we hebben fijne werktijden. Hierdoor is mijn werk ook goed te combineren met mijn privéleven en dat is voor mij ook wel erg belangrijk.

Ben je trots op wat je doet en waarom?
Ik ben zeker trots op wat wij hier bij Rendiz doen! We zorgen ervoor dat mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt aan de slag kunnen bij ons waardoor zij ook meer zelfvertrouwen krijgen. Het is mooi om te zien hoe al deze diverse mensen aan het werk kunnen bij ons en hier kun voldoening uit halen.

Onze eigen passie/waarom werken we hier zo graag?
Mijn passie ligt zoals al eerder gezegd in het werken met de doelgroep die we hier dagbesteding en/of werkervaringstrajecten bieden. Het zien dat ze nieuwe dingen kunnen leren en hier vaak opbloeien na een tijdje dat vind ik echt heel mooi. Ook het stukje horeca vind ik erg leuk om te doen; het contact met onze gasten en het afwisselende werk spreekt me aan. Een top combi dus voor mij!

Rendiz is verheugd te vermelden dat het deelnemerstevredenheidsonderzoek van 2022 een gemiddelde score van 8.6 heeft opgeleverd, wat een kleine groei is ten opzichte van het voorgaande jaar (8.5). Het onderzoek, dat door 54% van de 233 deelnemers werd ingevuld, laat zien dat Rendiz op de goede weg is met het verbeteren van zijn dienstverlening en het verhogen van de klanttevredenheid.

Bij Rendiz vinden we het belangrijk om te luisteren naar onze deelnemers en te zorgen dat we hun behoeften en wensen begrijpen. Dit is de reden waarom we elk jaar een deelnemerstevredenheidsonderzoek uitvoeren. Dit jaar hebben we ook besloten om een digitale versie van het onderzoek via telefoon/app aan te bieden om de deelname te verhogen en onze deelnemers nog meer te betrekken bij het verbeteren van onze dienstverlening.

In 2023 gaan we de resultaten per locatie en traject uitdiepen en terugkoppelen naar de collega's. Vervolgens wordt er samen met de deelnemers geëvalueerd. 

We willen onze dank uitspreken aan alle deelnemers die de tijd hebben genomen om hun feedback te geven en bij te dragen aan de verbetering van onze dienstverlening. Rendiz blijft zich inzetten voor het bieden van hoogwaardige en gepersonaliseerde begeleiding aan al onze deelnemers en we zullen ons blijven richten op het verder verbeteren van onze dienstverlening op basis van de feedback die we ontvangen.

''We can come an end'' - Louis van Gaal, 2022

Net zoals deze legendarische uitspraak van Louis van Gaal dit WK, zijn ook wij ver gekomen bij de Lodewijk van der Grintenprijs, zelfs tot de finale. Met trots kijken we terug op deze waardevolle nominatie. Het was een mooi podium voor alle mensen van Rendiz, C3 Living, Peter Broekmans maar zeker ook Vivian Kersten. We gaan ook in 2023 weer vol energie aan de slag met waardevolle activiteiten.

Tijdens de feestelijke avond in de Maaspoort werd Erik Schnock (Healthcare Company) dinsdagavond uitgeroepen als winnaar van de Lodewijk van der Grinten Prijs 2022. Van harte gefeliciteerd Erik Schnock met deze waardevolle prijs!

''Niemand mag meer aan de kant staan'''

Na de publieke stemronde zijn er in totaal 5 kandidaten uitgekozen waaronder Rendiz, waardoor we kans maken op de titel Limburgs Ondernemer van het Jaar. Vivian Kersten en Peter Broekmans staan met Rendiz voor waardevol geluk voor iedereen. Want er is niets mooiers dan iemand tot zijn recht te zien komen.
 
Rendiz ziet, benut en ontwikkelt potentieel van mensen en materialen. Dat doen we met activiteiten op het gebied van zorg, dagbesteding, horeca, creatieve creaties en flexibele woonunits op vele plekken in Noord- en Midden Limburg. Rendiz creëert een veilige omgeving waarbinnen mensen, momenten en gebouwen tot bloei komen en winnen aan waarde.

Lees hier het artikel over de ambities van Vivian Kersten en Peter Broekmans geschreven door De Limburger.

Peter Broekmans is genomineerd voor de Lodewijk van der Grintenprijs. Deze ondernemersprijs stimuleert ondernemerschap in de gemeente Venlo. Het biedt een podium aan bijzondere, inspirerende ondernemers. Het thema dat dit jaar centraal staat is 'gezondheid'.

De link naar het thema ‘gezondheid’ bij Rendiz vertaald zich naar het leveren van, en bijdrage aan een inclusieve samenleving, door mensen te begeleiden in hun stappen naar een actievere participatie in de samenleving.

Samen met Jeroen Hutjens en Erik Schnock is Peter Broekmans genomineerd voor deze prijs die ook wel bekend staat als de Ondernemersprijs van Venlo. Peter is genomineerd vanwege z'n ondernemerschap binnen Rendiz, de Fabriek Maasbree, VVV-Venlo en diverse andere initiatieven.

Het jurybezoek heeft op vrijdag 21 oktober plaatsgevonden. De uitslag van de Lodewijk van der Grinten Prijs volgt in december.

Met trots mogen wij vertellen dat we genomineerd zijn door Dagblad de Limburger voor de titel 'Limburgs Ondernemer van het Jaar'. In totaal zijn er tien bedrijven genomineerd voor deze titel.

Sinds 2009 draagt Rendiz bij aan de inclusieve samenleving. Oprichters Peter Broekmans en Vivian Kersten geloven in de impact die je kunt maken met sociaal ondernemerschap. Inmiddels hebben we 150 mensen in loondienst en bieden we 150 deelnemers dagbesteding en werk. Rendiz staat voor mensen, momenten en gebouwen tot bloei laten komen en winnen aan waarde. Dat is wat we doen met activiteiten op het gebied van zorg, dagbesteding, horeca, creatieve creaties en flexibele woonunits op vele plekken in Noord- en Midden Limburg. Een waardevolle waardering om genomineerd te zijn voor deze prijs!

Help jij Rendiz met je stem om in de finale te komen? Het is tot 31 oktober mogelijk om te stemmen via deze link: www.limburger.nl/cnt/dmf20221018_93423784

Yes, we zijn live! 

Vanaf vandaag is onze nieuwe horecawebsite te bezoeken. Op deze website komen onder andere alle horecagelegenheden samen. 

Benieuwd? Check www.waardevolgenieten.rendiz.nl 

En de huidige horecawebsites dan? Je hebt nog een maand de tijd om hier afscheid van te nemen. Daarna gaan we écht over op de nieuwe website. 

Zaterdag 25 juni aanstaande van 10:00 tot 12:30 uur

Onze Loods zet zaterdag 25 juni de deuren open voor publiek. Onze Loods is een plek waar mensen terecht kunnen voor ondersteuning bij werk, taaleducatie, deelname aan activiteiten of een kopje koffie en een praatje. Tijdens de Open dag laten op we u graag zien wat Onze Loods kan betekenen op het gebied van participatie, taal en werk

De gemeente, Rendiz en NLW Groep zijn veheugd dat inwoners van Horst die ondersteuning nodig hebben bij werk dit nu dicht bij huis kunnen krijgen. Lokale initiatiefnemers en ondernemers zijn van harte welkom aan te sluiten bij de activiteiten van Onze Loods. Zo ontstaat bedrijvigheid die waardevol is voor de mensen die er werken én voor de samenleving van Horst aan de Maas.

Ontmoeten, ontwikkelen, ondernemen

9 mei jongstleden startten de activiteiten bij Onze Loods in Horst aan de Maas. Onze Loods biedt werkplekken voor mensen die extra begeleiding nodig hebben in het verrichten van werk. Ook zijn er mogelijkheden voor dagbesteding, taaleducatie, participatietrajecten of vrijwilligerswerk. Op termijn komt er plek voor inwoners die onder begeleiding groeien naar een betaalde baan.

Nog meer meedoen in Horst aan de Maas

Wethouder Roy Bouten: “Dit is een enorme kans om ervoor te zorgen dat mensen nóg meer mee gaan doen in Horst aan de Maas. Mensen die ondersteuning nodig hebben bij werk krijgen dat dichtbij huis. En lokale initiatiefnemers en ondernemers kunnen aansluiten bij de werkzaamheden onder begeleiding. Zo ontstaat bedrijvigheid die waardevol is voor de mensen die er werken én voor de samenleving van Horst aan de Maas. Ik ben enorm trots dat we dit samen met NLW en Rendiz organiseren.”  

Bezoek Onze Loods op 25 juni

Iedereen die een kijkje wil komen nemen bij Onze Loods is van harte welkom tijdens de open dag op zaterdag 25 juni aanstaande van 10:00 tot 12:30 uur. Komt u met de auto? Dan adviseren wij gebruik te maken van de openbare parkeerplaatsen zoals het Cuppenpedje en de parkeerplaatsen bij Sporthal de Berkel. U vindt ons aan de Venlose weg 22-24 te Horst.

Gemeente Horst aan de Maas, Rendiz en NLW Groep werken samen onder één dak.

Deze week starten de activiteiten bij Onze Loods in Horst, een plek waar mensen terecht kunnen voor ondersteuning bij het uitvoeren van werk, deelname aan activiteiten of een kopje koffie en een praatje tijdens de Open inloop. Na maanden van voorbereiding starten deze week de werkzaamheden op de werkplaatsen, krijgen statushouders de eerste taallessen als onderdeel van hun inburgeringstraject en opent DjeanZ de deuren van haar naaiatelier. Ook is iedereen van harte welkom tijdens de inloopmomenten.

De gemeente, Rendiz en NLW Groep zijn veheugd dat inwoners van Horst die ondersteuning nodig hebben bij werk dit nu dicht bij huis kunnen krijgen. Lokale initiatiefnemers en ondernemers zijn van harte welkom aan te sluiten bij de activiteiten van Onze Loods. Zo ontstaat bedrijvigheid die waardevol is voor de mensen die er werken én voor de samenleving van Horst aan de Maas.

Ontmoeten, ontwikkelen, ondernemen

Onze Loods biedt werkplekken voor mensen die extra begeleiding nodig hebben in het verrichten van werk. Ook zijn er mogelijkheden voor dagbesteding, participatietrajecten of vrijwilligerswerk. Op termijn komt er plek voor inwoners die onder begeleiding groeien naar een betaalde baan.

Bezoek Onze Loods op 25 juni

Iedereen die een kijkje wil komen nemen bij Onze Loods is van harte welkom tijdens de open dag op zaterdag 25 juni aanstaande van 10:00 tot 12:30 uur.

Onze loods website

Wij zijn blij te mogen vertellen dat wij met de initiatieven van Rendiz zijn toegelaten tot het register van de Code Sociale Ondernemingen. Bij de organisaties die zijn opgenomen in het CSO register kan iedereen – van consument tot overheid, en van medewerker tot investeerder – zien dat het, tot diep in de vezels van de bedrijfsvoering, gaat om een sociale onderneming.

Wij zetten ons in om de arbeidsparticipatie te verbeteren voor mensen met een inhaalslag op de arbeidsmarkt. Meer weten over onze aanmelding en welke impact we maken? Kijk hier op onze website en hier op de website van de Code Sociale Ondernemingen.

Cookies
Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.