32 uur

Noord-Limburg

Waardevol werken bij Rendiz Zorg

Buiten de gebaande paden denken en kansen concreet maken. Dat maakt werken bij Rendiz Zorg waardevol. Een functietitel is namelijk maar een aanduiding voor een rol. Juist het zien van kwaliteiten en deze optimaal benutten, maakt dat iemand zich goed voelt en van waarde is. Voor zichzelf, de organisatie en onze deelnemers. We werken vanuit kennis en expertise, maar nog belangrijker; door te kijken en te luisteren. Zonder oordeel en vanuit persoonlijke betrokkenheid. Zo creëren we een warm en waardevol welkom voor iedereen. Een plek waar deelnemers gezien worden, uitgedaagd worden en blijven leren. Op die manier creëren we een waardevol leven voor iedereen.

 

Jouw waardevolle rol binnen de organisatie:

De partners binnen de maatschappelijk opvang in Midden-Limburg zijn Moveoo, Leger des Heils en Rendiz. 

Staat iemand aan de zijlijn van de samenleving, dan zijn Moveoo en Leger des Heils er voor opvang en herstel. Een hoge kwaliteit van leven vraagt immers om meer dan alleen onderdak en een veilige omgeving. Rendiz is betrokken bij de ondersteuning van deze doelgroep op het gebied van activering richting dagbesteding, vrijwilligerswerk of betaald werk. Wij als partners brengen dak- en thuislozen in beweging en ondersteunen ze om het heft weer in eigen handen te nemen. 

Wanneer een deelnemer klaar is voor maatschappelijke activering komt de participatiecoach van Rendiz in beeld. Als participatiecoach luister je naar de wensen en verbind deze vervolgens met de mogelijkheden in je netwerk met als doel participatie in de vorm van dagbesteding, vrijwilligerswerk of werk. 

 • Coachen, enthousiasmeren en motiveren van deelnemers.
  • op het gebied van participeren, persoonlijk functioneren en/of werken.
  • (indien mogelijk) arbeidsvaardigheden aanleren en begeleiden naar betaald werk.
 • Intensief contact met trajectbegeleider van Moveoo en Leger des Heils.
 • Werkbegeleiding op de werkvloer.
 • Werven van en contacten onderhouden met potentiële werkplekken en samenwerkingspartners.
 • Intern (en extern) overleg.

Dit maakt jou waardevol:

 • Jouw luisterend oor voor collega’s en deelnemers
 • Jouw sociaal hart
 • Jouw inlevingsvermogen om uitdagingen te zien als kansen
 • Jouw werkwijze vanuit het gedachtegoed Positieve Gezondheid
 • Jouw sterke communicatievaardigheden binnen diverse situaties
 • Jouw manier van gesprekvoering opent deuren.
 • Persoonlijke kenmerken zoals: betrouwbaar, flexibel, nieuwsgierig en oplossingsgericht. 
 • Het goed plannen en organisaties van je werkzaamheden
 • Je laat je niet zomaar van je stuk brengen. 
 • Relevante opleiding op MBO/HBO niveau, vakspecifieke kennis en praktijkervaring met deze doelgroep.

Gecertificeerde ervaringsdeskundigen worden ook van harte uitgenodigd om te reageren.

 

Onze waardering voor jou:

 • Salaris en overige arbeidsvoorwaarden conform cao Sociaal Werk, Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening.
 • Pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn.
 • Een Individueel Keuze Budget (IKB).
 • 144 wettelijke verlofuren, 26 bovenwettelijke verlofuren en opbouw van vitaliteitsuren bij een fulltime dienstverband.
 • Een arbeidsovereenkomst voor één jaar, met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd bij goed functioneren en ongewijzigde bedrijfsomstandigheden.
 • Ruimte om je functie op een eigen manier in te vullen, rekening houdend met een ideale werk-privé balans.

 

Rendiz Zorg is onderdeel van Rendiz
Denken in mogelijkheden en ruimte geven aan mensen, dat is wat we bij Rendiz doen. Ruimte om te groeien en te bloeien, want iedereen is uniek en heeft een eigen verhaal. Door ruimte te geven aan onze mensen en hun verhalen ontstaat iets bijzonders. Daardoor gaan momenten, objecten en materialen leven.

Onze mensen werken met plezier, passie en respect voor elkaar. Dat voel én zie je terug. Een veilige, warme thuishaven waar we samen mooie dingen beleven. Een plek waar ieder op zijn of haar manier zichzelf kan ontwikkelen. Kijkend naar jou als persoon, jouw werkgeluk, jouw passie en ambitie. Daar is altijd ruimte voor. Op die manier ontstaan de mooiste dingen. Dat is voor ons waardevol werken.

 

Iets voor jou?

Dan zien we graag je sollicitatie tegemoet!

Neem voor meer informatie over deze functie of werken bij Rendiz contact op met personeelszaken@rendiz.nl.

Dit jaar hebben we opnieuw een reden om te juichen, want we hebben een indrukwekkende deelnemerstevredenheidsscore van 8.4 behaald! Deze score weerspiegelt het harde werk en de toewijding van ons team om de best mogelijke dienstverlening te bieden aan al onze deelnemers.

We scoren het hoogste op het onderdeel ‘prettige begeleiding’.  Dit is het resultaat van onze dagelijkse inspanningen om de deelnemers de best mogelijke ondersteuning en begeleiding te bieden. 

Wat dit nieuws nog beter maakt, is dat we waardevolle feedback hebben ontvangen van onze deelnemers. Deze waardevolle inzichten zullen ons helpen om onze dienstverlening verder te verbeteren en te verfijnen, en om aan de specifieke behoeften en wensen van onze deelnemers te voldoen.

We willen onze waardering uitspreken aan alle medewerkers, deelnemers en partners die hebben bijgedragen aan het bereiken van deze score.

Op 5 oktober vond de eerste editie van Meet & Match plaats, een evenement voor werkzoekenden en werkgevers in Horst aan de Maas. Het evenement was bedoeld om laagdrempelig met elkaar in contact te komen.

Tijdens Meet & Match stonden werkgevers uit de regio aan tafels om zich te presenteren. Werkzoekenden konden bij hen terecht voor informatie over openstaande vacatures en de mogelijkheden voor werk. Er werden veel contactgegevens uitgewisseld, wat een groot succes was.

Voorafgaand aan Meet & Match was er voor werkgevers de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen tijdens een presentatie. De initiatiefnemers van Onze Loods gaven ook een rondleiding door de locatie in Horst.

Imke Verbruggen, van de gemeente Horst aan de Maas, zei hierover: "Onze Loods is een plek waar iedereen zich thuis voelt en de kans krijgt om zich te ontwikkelen. Denk aan begeleid werken, een taalcursus of een luisterend oor tijdens een gezamenlijk diner. Inwoners kunnen ook aan het werk bij werkgevers uit de regio. Onze Loods ondersteunt werkgevers met advies, training en begeleiding.”

Meet & Match is een initiatief van Onze Loods, een samenwerking tussen NLW Groep, Rendiz en de gemeente Horst aan de Maas. We kijken uit naar een vervolgeditie. Wil je daar als werkgever bij zijn? Neem contact op met info@onzeloods.nl.

{cwgallery}

Ik ben Duncan van Kempen en ik ben 22 jaar oud. Ik ben, via een dagbestedingstraject, werkzaam Abdij Ulingsheide in mijn woonplaats Tegelen. Via de doelmatigheidscoach vanuit de Gemeente Venlo ben ik bij Abdij Ulingsheide uitgekomen.

Ik doe meestal groenwerkzaamheden zoals de planten water geven, onkruid verwijderen en het planten van gewassen. Daarnaast kan ik met enkele machines werken zoals een heggenschaar. Op dinsdagmiddag voer ik projecten uit in de houtwerkplaats. Ik vind het fijn dat Ulingsheide zo’n rustige plek is. Ik voel me op mijn gemak hier.

Ik ben erachter gekomen dat ik meer in mijn mars heb dan dat ik van mijzelf dacht. Daarnaast merk ik dat; hoe ik mij ook voel, het leven gewoon doorgaat. Bij de dagbesteding heb ik de mogelijkheid en de ruimte om te leren omgaan met mijn gevoelens tijdens werkdagen.

Ik merk aan mijzelf dat ik toch naar de dagbesteding kom wanneer ik niet lekker in mijn vel zit of geen zin heb. Ik zie ook een persoonlijke ontwikkeling dat samenhangt met mijn privé leven.

Ik zou het fijn vinden om nog meer kennis te krijgen over houtbewerking en het planten van gewassen. Naast dit blijf ik mijn persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk vinden. Hier wil ik nog in groeien.

Brian Jüngbeker, een 26-jarige jongeman uit Maastricht, deelt zijn bijzondere traject bij Rendiz. Via de Gemeente Peel en Maas vond hij dagbesteding bij de Ringoven in Panningen. Zijn werkzaamheden variëren van poetsen tot bediening en hij waardeert de afwisseling en leuke collega's. Dankzij Rendiz heeft Brian rust gevonden en geduld en precisie ontwikkeld. Hoewel hij zichzelf soms té precies vindt, is hij trots op zijn werk en ziet hij een positieve toekomst tegemoet.

Brian web

Wie ben jij en waar kom je vandaan?

Ik ben Brian Jüngbeker, 26 jaar oud en ik kom uit Maastricht.

Welk traject en welke locatie?

Ik werk bij de Ringoven in Panningen voor dagbesteding via een PGB.

Hoe ben je bij Rendiz terecht gekomen?

Via de gemeente Peel en Maas. Ik ben verhuisd vanuit Venray naar Panningen en was op zoek naar een leuke werkplek. De gemeente heeft me getipt om eens bij Rendiz/De Ringoven te gaan kijken. Zo ben ik bij jullie terecht gekomen.

Wat doe je bij Rendiz (werkzaamheden)? Hoe ziet jouw dag eruit?

Ik doe heel veel verschillende werkzaamheden bij de Ringoven. Ik werk 4 dagen in de week bij de Ringoven waardoor ik ook veel taken heb. Ik doe poetsen, magazijn en koelingen opruimen en fifo inrichten, vergaderingen klaarzetten en opruimen, achter de bar werken, in de bediening helpen, enz. Eigenlijk doe ik allesbehalve in de keuken werken. Ook vind ik het leuk om boodschappen te doen of om spullen op te halen bij het hoofdkantoor. Dit doe ik dan op mijn fiets.

Wat vind je leuk aan deze plek/werk?

De wisseling van werkzaamheden vind ik erg fijn en ik heb hele leuke collega’s om mee samen te werken. Geen enkele dag is hetzelfde waardoor het ook niet snel saai wordt.

Wat levert het je op? Wat heb je geleerd?

Ik heb geleerd om mijn werkzaamheden netjes en zorgvuldig uit te voeren. Toen ik net bij de Ringoven kwam zat er nog veel onrust in mij. Ik heb nu bij Rendiz de rust gevonden waardoor ik met veel plezier ga werken.

Wat gaat goed?

Ik heb geleerd meer geduld te hebben en wat rustiger te blijven. Dit vind ik heel fijn. Ook werk ik steeds preciezer.

Wat zijn nog uitdagingen? Wat wil je nog leren?

Op dit moment heb ik het echt heel goed naar mijn zin en wil ik eigenlijk gewoon lekker zo doorgaan hoe het nu gaat. Soms ben ik een beetje TE precies en dat zou wel eens iets minder mogen zijn.

Hoe ervaar je jouw begeleiding?

Ze zijn allemaal leuk om mee te werken maar ik zie ze niet als begeleiding maar gewoon als collega’s.

Ben je trots op wat je doet en waarom?

Ja. Ik doe (bijna) alle werkzaamheden en vind dit leuk om te doen!

Ontdek het hartverwarmende verhaal van Eefje, onze zorgspecialist en locatieverantwoordelijke bij de Ringoven. Lees hoe zij elke dag een betekenisvolle werkomgeving creëert voor onze deelnemers en hoe ze de perfecte balans vindt tussen zorg en horeca. Ontdek haar passie, de uitdagingen waar ze voor staat en de voldoening die ze haalt uit het werken met een diverse doelgroep. Klaar om geïnspireerd te worden?

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Elke werkdag bij de Ringoven is weer anders. Horeca blijft natuurlijk onvoorspelbaar; de ene dag is het hartstikke druk, de andere dag is het rustig. Maar over het algemeen beginnen we ’s morgens met een stukje schoonmaak. We stofzuigen en dweilen het restaurant, maken de toiletten schoon, hangen de schone was op, poetsen de tafels en in de zomer zetten we het terras klaar voor gebruik. Hierna doen we een kwartiertje koffiedrinken met alle deelnemers en medewerkers. Hierbij spreken we de dag door. De taakverdeling wordt gemaakt, de pauzetijden worden besproken en er is tijd voor een gezellig praatje onderling.
Zodra het restaurant opengaat dan draaien we samen met de deelnemers de horeca. Alle taken die hierbij horen worden gedaan: keukendienst, bardienst, bediening en afwas. Tijdens de dag worden de deelnemers begeleid bij hun werkzaamheden en kunnen ze ons om hulp vragen waar nodig.

Wat is je rol?
Ik ben zorgspecialist en locatieverantwoordelijke bij de Ringoven. Ik begeleid de deelnemers bij hun dagbesteding en doe alles wat daarbij hoort. Denk hierbij aan het maken van een takenlijst, het bijhouden van persoonlijke plannen en het contact met de ouders/begeleiding onderhouden. Ook tijdens de werkzaamheden zorg ik samen met mijn collega’s dat alles goed verloopt en dat onze deelnemers bezig blijven en een zinvolle dag invulling hebben. 
Daarnaast doe ik natuurlijk ook gewoon alle ‘normale’ horecataken. Ik sta in de keuken, draai de bardienst, help in de bediening en ik doe de afwas. 
Als locatieverantwoordelijke zorg ik ook voor het maken van planningen, het maken van offertes, bijwonen van overleggen, enz. Dit maakt mijn werk erg afwisselend en zinvol!

Wat gaat er goed? Wat levert het je op?
Het werken met de doelgroep die we dagbesteding bieden gaat goed. Ik heb de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening gedaan en daarna 10 jaar als woonbegeleider gewerkt bij mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Ondertussen ben ik al ruim 6 jaar werkzaam binnen Rendiz dus de werkervaring is er wel. Ik krijg er veel voldoening van als de deelnemers hier komen en een leuke/zinvolle daginvulling hebben gehad. Ook vind ik het erg waardevol om hun nieuwe dingen te leren. 

Waar liggen nog uitdagen?
Binnen de Ringoven werken we met een zeer diverse doelgroep. Zowel dagbesteding als werkervaringstrajecten werken hier samen met elkaar. Dit zorgt ook wel af en toe voor uitdagingen om al deze diverse mensen met elkaar te kunnen laten samenwerken. Het is dan ook wel eens lastig om iedereen aan het werk te houden en tevreden te houden. Hier ligt nog wel een uitdaging.

Hoe ervaar je het werken met de doelgroep?
Het werken met de doelgroep vind ik echt super. Dit is natuurlijk ook wel passend bij de opleiding die ik gedaan heb. De combinatie van zorg met horeca vind ik echt heel erg leuk. 

Wat is jouw werkgeluk?
Het zorgen voor een goed draaiende horecagelegenheid en ondertussen zorgen voor een zinvolle dag invulling voor onze deelnemers. Als dit allemaal tegelijk goed gaat dan heb ik echt een top dag gehad! Daarnaast spreekt de afwisseling me erg aan en we hebben fijne werktijden. Hierdoor is mijn werk ook goed te combineren met mijn privéleven en dat is voor mij ook wel erg belangrijk.

Ben je trots op wat je doet en waarom?
Ik ben zeker trots op wat wij hier bij Rendiz doen! We zorgen ervoor dat mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt aan de slag kunnen bij ons waardoor zij ook meer zelfvertrouwen krijgen. Het is mooi om te zien hoe al deze diverse mensen aan het werk kunnen bij ons en hier kun voldoening uit halen.

Onze eigen passie/waarom werken we hier zo graag?
Mijn passie ligt zoals al eerder gezegd in het werken met de doelgroep die we hier dagbesteding en/of werkervaringstrajecten bieden. Het zien dat ze nieuwe dingen kunnen leren en hier vaak opbloeien na een tijdje dat vind ik echt heel mooi. Ook het stukje horeca vind ik erg leuk om te doen; het contact met onze gasten en het afwisselende werk spreekt me aan. Een top combi dus voor mij!

Rendiz is verheugd te vermelden dat het deelnemerstevredenheidsonderzoek van 2022 een gemiddelde score van 8.6 heeft opgeleverd, wat een kleine groei is ten opzichte van het voorgaande jaar (8.5). Het onderzoek, dat door 54% van de 233 deelnemers werd ingevuld, laat zien dat Rendiz op de goede weg is met het verbeteren van zijn dienstverlening en het verhogen van de klanttevredenheid.

Bij Rendiz vinden we het belangrijk om te luisteren naar onze deelnemers en te zorgen dat we hun behoeften en wensen begrijpen. Dit is de reden waarom we elk jaar een deelnemerstevredenheidsonderzoek uitvoeren. Dit jaar hebben we ook besloten om een digitale versie van het onderzoek via telefoon/app aan te bieden om de deelname te verhogen en onze deelnemers nog meer te betrekken bij het verbeteren van onze dienstverlening.

In 2023 gaan we de resultaten per locatie en traject uitdiepen en terugkoppelen naar de collega's. Vervolgens wordt er samen met de deelnemers geëvalueerd. 

We willen onze dank uitspreken aan alle deelnemers die de tijd hebben genomen om hun feedback te geven en bij te dragen aan de verbetering van onze dienstverlening. Rendiz blijft zich inzetten voor het bieden van hoogwaardige en gepersonaliseerde begeleiding aan al onze deelnemers en we zullen ons blijven richten op het verder verbeteren van onze dienstverlening op basis van de feedback die we ontvangen.

''We can come an end'' - Louis van Gaal, 2022

Net zoals deze legendarische uitspraak van Louis van Gaal dit WK, zijn ook wij ver gekomen bij de Lodewijk van der Grintenprijs, zelfs tot de finale. Met trots kijken we terug op deze waardevolle nominatie. Het was een mooi podium voor alle mensen van Rendiz, C3 Living, Peter Broekmans maar zeker ook Vivian Kersten. We gaan ook in 2023 weer vol energie aan de slag met waardevolle activiteiten.

Tijdens de feestelijke avond in de Maaspoort werd Erik Schnock (Healthcare Company) dinsdagavond uitgeroepen als winnaar van de Lodewijk van der Grinten Prijs 2022. Van harte gefeliciteerd Erik Schnock met deze waardevolle prijs!

''Niemand mag meer aan de kant staan'''

Na de publieke stemronde zijn er in totaal 5 kandidaten uitgekozen waaronder Rendiz, waardoor we kans maken op de titel Limburgs Ondernemer van het Jaar. Vivian Kersten en Peter Broekmans staan met Rendiz voor waardevol geluk voor iedereen. Want er is niets mooiers dan iemand tot zijn recht te zien komen.
 
Rendiz ziet, benut en ontwikkelt potentieel van mensen en materialen. Dat doen we met activiteiten op het gebied van zorg, dagbesteding, horeca, creatieve creaties en flexibele woonunits op vele plekken in Noord- en Midden Limburg. Rendiz creëert een veilige omgeving waarbinnen mensen, momenten en gebouwen tot bloei komen en winnen aan waarde.

Lees hier het artikel over de ambities van Vivian Kersten en Peter Broekmans geschreven door De Limburger.

Peter Broekmans is genomineerd voor de Lodewijk van der Grintenprijs. Deze ondernemersprijs stimuleert ondernemerschap in de gemeente Venlo. Het biedt een podium aan bijzondere, inspirerende ondernemers. Het thema dat dit jaar centraal staat is 'gezondheid'.

De link naar het thema ‘gezondheid’ bij Rendiz vertaald zich naar het leveren van, en bijdrage aan een inclusieve samenleving, door mensen te begeleiden in hun stappen naar een actievere participatie in de samenleving.

Samen met Jeroen Hutjens en Erik Schnock is Peter Broekmans genomineerd voor deze prijs die ook wel bekend staat als de Ondernemersprijs van Venlo. Peter is genomineerd vanwege z'n ondernemerschap binnen Rendiz, de Fabriek Maasbree, VVV-Venlo en diverse andere initiatieven.

Het jurybezoek heeft op vrijdag 21 oktober plaatsgevonden. De uitslag van de Lodewijk van der Grinten Prijs volgt in december.

Cookies
Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.