Rendiz heeft verschillende locaties met sociale activiteiten tijdens inloopmomenten. Graag laten wij een aantal bezoekers aan het woord om wat meer te vertellen over de invulling en waarde van hun bezoek.


20240709 133301 cropWie ben jij en waar kom je vandaan? 
Ik ben Hille Snelle en woon in Horst. Ik vind het leuk om auto’s te kijken en muziek te luisteren. Daarnaast fitness ik twee ochtenden in de week.

Hoe ben je bij Onze Loods terechtgekomen? 
Ik ben via een contactpersoon van Rendiz bij Onze Loods terechtgekomen. Ze zei tegen mij: ‘Je moet er maar eens een keertje heen gaan om te kijken of het iets voor jou is.’ Van het een kwam het ander en ik ben nu wekelijks aanwezig voor de gezelligheid, maar ook voor andere leuke activiteiten zoals de soepdag, helpen waar nodig, en de spellenmiddag. Ook heb ik wel eens een rondleiding mogen geven in het gebouw van Onze Loods aan een groepje van vier mensen. Ik was erg trots op mezelf dat dit goed was verlopen en ik heb na afloop veel complimentjes gekregen. Ik loop hier nu ongeveer anderhalf jaar met veel plezier rond!

Wat vind je leuk aan deze plek? 
Ik vind de warmte en de gezelligheid van Onze Loods heel fijn, omdat er veel leuke mensen zijn met wie je tijdens het kletsen lekker een bakje koffie kunt drinken. Soms zit ik alleen in de huiskamer van Onze Loods (te puzzelen) en dan hoor je alsnog de gezelligheid in het gebouw. Dat vind ik erg fijn, omdat ik er een warm en huiselijk gevoel van krijg.

Ik vond het superleuk om te vertellen wie ik ben en wat ik hier allemaal doe!


Over de open inloop bij Onze Loods in Horst.

Rosie heet ons zonnetje in huis. Als Rosie binnenkomt dan tovert ze een glimlach op ieders gezicht. Ze groeide op in Turkije en kwam naar Horst toen ze 20 was. Ze maakt samen met andere deelnemers graag rozen van oude jeans broeken die in een tweede leven weer tot bloei mogen komen. Net als zij. Ook schildert ze graag in ons atelier. Sinds een paar maanden volgt ze ook Mindfulness bij Onze Loods. Daar komt ze van tot rust en ontspanning. Ze vindt het fijn hier. Ze zit hier minder in haar hoofd dan thuis, ze ontmoet nieuwe mensen en lotgenoten en ze kan hier mensen helpen met haar vrolijke verhalen en haar vriendelijke houding.

Vandaag aan de grote tafel bij de Open Inloop van Onze Loods in Horst, waar het soep moment van de week plaatsvond (mogelijk gemaakt door enkele deelnemers die graag kokkerellen), kreeg Rosie ons weer allemaal aan het lachen met haar onuitputtelijke positieve gevoel voor humor.  Ze raakte in gesprek met een andere Turkse deelnemer die nog Nederlands aan het leren is en haar advies was: Je moet gewoon net als ik heel veel kletsen en met iedereen in gesprek gaan, zo leer je het super snel. 

Wilt u ook nieuwe mensen ontmoeten en op een plek tot rust komen waar u naast een kopje koffie of soep, ook aan allerlei activiteiten kunt deelnemen? Neem dan gerust contact op met Onze Loods: 077-3980003 of loop gewoon eens binnen. Op woensdag om 12u bijvoorbeeld. Kunt u meteen een kopje soep nemen voor 1euro.

Tips en info