Cittaslow-certificaat Rendiz


Rendiz heeft op donderdag 18 april jl. een officieel Cittaslow-certificaat overhandigd gekregen door burgemeester Delissen-van Tongerlo. Rendiz heeft dit certificaat mogen ontvangen voor de manier waarop zij werken met mensen met een beperking en/of een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze bieden deze mensen de kans om mee te doen in de samenleving via werkervaringstrajecten en dagbesteding. In gemeente Peel en Maas zijn dit De Ringoven in Panningen en De Fabriek in Maasbree.

Het Cittaslow-keurmerk gaat over betrokkenheid bij de maatschappij. Rendiz neemt een actieve rol hierin. Hun manier van ondernemen is menselijker, milieubewuster en verstandiger voor de huidige en toekomstige generaties.

In 2018 is gemeente Peel & Maas officieel toegetreden tot het Cittaslow netwerk.

Een ontwikkeling binnen Cittaslow is dat de gemeente een supportersnetwerk moet starten van bedrijven en ondernemers die actief Cittaslow gaan uitdragen. Zo zijn zij ambassadeurs namens gemeente Peel & Maas.

Uit gemeente Peel & Maas zijn er in totaal 7 ondernemers uitgekozen. Naast Rendiz zijn dit People’s Farm in Maasbree, Fruitboerderij Görtz in Baarlo, Zorgwijngaard Vinea Cura in Beringe, Raspberry Maxx in Meijel, BoeBaDoe Farm in Beringe en Huisartsenpraktijk Verstraten Medico in Beringe. In de toekomst zullen deze 7 ondernemers samen in overleg gaan over hoe zij Cittaslow binnen Gemeente Peel en Maas gaan uitdragen.

 

Tips en info